For students

En dag ska jag syssla med forskning inom fysik!

Har du någonsin tänkt den tanken? Att längtat till den dag då det är du som får göra upptäckterna och hittar den nya fysiken?

Känns det avlägset? Kanske omöjligt?

Vad skulle du säga om, du utan att själv förstå det, redan tagit första steget mot att bli en del av ett forskningsprojekt som kommer att föra dig längre än du någonsin trodde var möjligt?

Om du tycker det verkar lika fascinerande som spännande så kan vi inte annat än önska dig välkommen till IYPT, en forskargrupp som fungerar på samma sätt som alla universitet världen över, med samma metoder, tekniker och struktur. Skillnaden är att majoriteten av forskarna är gymnasielever,  förenade i att lösa fysikproblem utan känd lösning.

Det vanligaste är att delta i IYPT under tredje året på gymnasiet då du genomför  gymnasiearbetet, vilket är ett större projekt där du ska använda det du lärt dig under utbildningen. Är du intresserad är det dock möjligt att börja i vår forskningsgrupp  redan från första året på gymnasiet.

Låter det otroligt? Inspirerande? Och kanske lite läskigt? Då tycker vi att du ska fortsätta läsa om hur du kan bli en del av ditt livs äventyr!