Välkommen

Nyheter höst 2019:

Det börjar närma sig IYPT Swedens årliga forskningsläger i Lund!
För tredje hösten i rad välkomnar vi alla fysikintresserade gymnasieelever till Fysicum i Lund den 22 -24 November, för att under en helg få ägna sig åt forskning, fysik och annat roligt.

Du behöver inte ha deltagit tidigare och du är även välkommen ifall du inte än börjat jobba med ett av problemen.
See Inbjudan och information.

Prata med din lärare och anmäl dig innan 13/11/19 ifall du är intresserad.
Frågor? Hör av dig till info@iyptsweden.org.

Hoppas vi ses där! 🙂

Om Oss:

Välkommen till International Young Physicists Tournament (IYPT),  en av världens största tävlingar inom fysik. Målet är att gymnasieungdomar inom naturvetenskapligt och tekniskt program ska få möjlighet att bedriva forskning på precis samma sätt som görs inom högre utbildning. 

Går det verkligen att beskriva forskning redan när man går på gymnasiet? Absolut säger vi! I mer än 15 år har IYPT Sweden tränat upp svenska gymnasieungdomar till en nivå som ligger långt in på universitetet.

Detta sker genom att lösa någon av de 17 öppna forskningsproblem inom fysik som varje år publiceras internationellt av IYPT. Genom att göra experiment, ställa upp teorier, och jämföra med tidigare forskning så vi oss närmare både svaret på gåtorna, men också att utbilda en helt ny generation av fysiker, civilingenjörer och vetenskapsmän.

Låter detta spännande? Varför inte börja med att se IYPT:s egen sammanfattning:

 

Intresserad av att veta mer? Läs då vidare om vår information för elever som vill vara med, lärare som tycker detta verkar ett spännande projekt, eller våra mediaflikar. Ditt äventyr här har bara börjat!

 

Fysiksupport

Kört fast med något av problemen? Klicka här