Kom igång med IYPT

Låter IYPT som något för dig? Då säger vi varmt välkommen, och ser fram emot vårt framtida samarbete! För att komma igång direkt så följer du listan nedan.

Såhär kommer du igång med IYPT:

  1. Gå till iypt.org och läser igenom årets problem för att se vilka som du tycker är mest spännande.
  2. Bestämt träff med din fysiklärare på skolan. Under mötet väljs ditt IYPT problem ut.  Tillsammans går ni igenom vad som är intressant att undersöka och skapar en forskningsplan för din framtida undersökning. Du får även dina första artiklar och inläsningsmaterial för att förstå fysiken bakom problemet. Handledare ska ha tillgång till vårt stöd material; Drive-mappen och Problem Selection Committee dokument. Om inte, hör av er till oss.
  3. Fyll i föranmälan med dina uppgifter, hur intresserad att delta i tävlingen, och vilket problem  du har valt. Tänk på att ni kan vara flera stycken som arbetar ihop, grupper om 1-3 är rekommenderade.
  4. Om du vill kan du gå med i IYPT Sweden via följande länk https://ebas.ungaforskare.se/signups/index/56. Obs! Använd helst din privata epost adress.
  5. IYPT Sweden hör av sig inom kort med information om höstläger och anmälan.
  6. Börjar skaffa fram det material som behövs för din uppställning. Här bör din fysiklärare hjälpa till med vad som finns på skolorna.
  7. Så snart en fungerande uppställning finns på plats och du kan börja mäta så kontaktar du din handledare och ni följer upp planen.
  8. Så snart resultat börjar komma in kan du och din handledare börja jämföra med teoretiska modeller, ev datorsimuleringar och kontinuerligt revidera forskningsplanen för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbete.
  9. Kör du fast under processen, hör du i förstahand av dig till din fysiklärare och i andrahand till IYPT Sweden.
  10. Nu är du igång!