IYPT 2018 är igång

Glad höst! Hoppas att ni är alla redo för en ny upplaga av IYPT.

Svenska IYPT landslaget gjorde jättebra ifrån sig under omständigheterna när de kom 19:e plats vid IYPT finalen i Singapore (2 placeringar högre än 2016). Men nu satsar vi stort för att lyfter Sverige igen till en medaljplats. Det handlar det om att få många som möjligt att engagera sig i IYPT. Vi vill få intresserade gymnasieelever att välja en av årets IYPT uppgifter som gymnasiearbete eller motsvarande (Extended Essay). Alla resultat hjälper!

Årets uppgifter har publicerats och du som lärare eller elev kan redan nu gå in på www.iypt.org/Problems och ladda ned uppgifterna och kommer igång. Om ni är intresserade, kontakta oss så hittar vi tillsammans ett bra problem för er.

Har ni frågor är det bara att höra av sig. Till vår hjälp har vi en fd IYPT medlem och lagledare, Jakob Lavröd, som hjälper gärna att förklara fysiken och ge tips på vad man ska tänka på när man kommer igång och mäter. Jakobs epost är jakob@lavrod.se. Man får också vara med och tävla och vi kommer att publicera mer information längre fram med viktiga datum osv.

Lycka till och vi hörs

Sam Edgecombe
Lärare på Malmö Borgarskola och IYPT aktiv