Nyheter April 2024

Här är en sammanfattning av IYPT Swedens nyheter.

Årsstämma

Vi hade nyligen vår årsstämma online. Vi är mycket glada över att ha valt två personer till valberedningen (Anna Fredriksen och Klara Bragesjö Björkén ) samt två revisorer (Gabriel Bergens och John Enbäck). I övrigt är styrelsen densamma som förra året.

Svenska IYPT Finalen 2024

Malmö Borgarskola stod värd för 2024 års svenska IYPT-finalen den 23 mars. De tre personer som valts ut för att representera Sverige vid AYPT 2024 i Österrike var Vilgot Gudmundsson (Malmö Borgarskola), Gabriel Bergens (Blackebergs gymnasium) och Ariv Deolalikar (Katedralskolan, Lund). De fem personer som ska representera Sverige vid IYPT-finalen 2024 i Ungern är Vilgot, Gabriel och Ariv samt Abhiram Diyyala och Theodore Groen (Malmö Borgarskola). Alla fick en goodiebag från en av våra sponsorer Hands on Science. Efteråt åt vi alla en trevlig middag på Art of Spices.

Vi tackar alla som deltog och speciellt juryn för att de gav upp sin fritid för att hjälpa till.

AYPT 2024

Vilgot, Gabriel och Ariv kommer att resa till Leoben i Österrike med mig (Sam) för att för andra gången delta i AYPT (Austrian Young Physicists Tournament). Konkurrensen är hård i år med 8 andra internationella lag och tre österrikiska lag.. Under AYPT måste varje medlem presentera sin presentation, opponera mot ett annat lag och vara recensent mot ett tredje lag. AYPT är som en mini IYPT turnering och bra övning.

Önska oss lycka till i Österrike. Du kan följa hur det går för oss på Instagram.

IYPT 2024

Vi har lite mer tid att förbereda oss för IYPT 2024 i Ungern. Vi skickar dit ett team på 5 tillsammans med Elvira Ahlqvist Moberg som lagledare, Maria Anghel som lagledare Jurymedlem och Lars Gråsjö som ”experienced juror”. Totalt har 39 lag förrregistrerat sig!!!

IYPT 2025

Vi har nu frågat Lunds universitet om de skulle kunna vara värd för duellerna under IYPT 2025. Datumen är dock mer eller mindre satta till 29 juni (ankomstdag) till 6 juli (avresa) 2025. Vi letar fortfarande efter jury, ”fight assistants” och guider, så fyll i detta formulär för att anmäla ditt intresse som en volontär https://forms.gle/USedxGnRQixFFjgp8

Sam Edgecombe
Ordförande

Bli medlem: https://ebas.ungaforskare.se/blimedlem/56
Facebook https://www.facebook.com/iypt.se
Instagram @iypt_sweden